Spots – Monster – Ter Heijde

Strandvak ?, ligt gelijk noordelijk van de strandopgang in het verlengde van de Karel Doormanweg in Ter Heijde. Informeer omtrent de mogelijkheden bij surf- en kanoclub “de Vier Winden”.
Wind: liefst westen wind kracht 4 of meer, deze wind geeft golven die recht op de kust staan. Wind uit andere westelijke richtingen geeft ook goede mogelijkheden, maar in combinatie met de stroming bestaat er een kans dat je iets afdrijft langs de kust.
Golfhoogte variërend van de weerselementen tot circa maximaal 4 meter. Golf opbouw, looptijd en afmeting zijn vrij constant door de aanwezigheid van strekdammen langs de kust. Dit laatste is dan ook een behoorlijk voordeel, ten opzichte van de meeste andere locaties langs de Hollandse kustlijn.
Bij gunstige omstandigheden bevinden er zich twee playspots voor de kust (?) , te weten de eerste en de tweede branding. Let ook op; houdt rekening met muistromen en de strekdammen voor de kust. Zuidelijk of noordelijk van strandvak ? zitten de windsurfers en weer iets noordelijk of zuidelijker de zeezeilers, vermijd deze locaties. De planksurfers bevinden zich in het zelfde strandvak, houdt dus rekening met elkaar. Watertemperatuur ‘s-winters circa 5°C en zomers circa 18°C, zie voor up to date info www.waterland.net
Een tweede locatie (?) in Ter Heijde is te vinden bij …………..

Aanvullingen graag in de comments!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.