Spots – Scheveningen

Het strandvak ligt ten zuiden van de zeehaven, direct naast de havenpier.
Leden van kano vereniging De Windhappers zijn hier regelmatig te vinden. Er gaan geruchten dat een vaarvergunning hier verplicht is, het ontbreekt ons aan nadere informatie hierover.
Wind: liefst westen wind kracht 4 of meer, deze wind geeft golven die recht op de kust staan. Wind uit andere westelijke richtingen geeft ook goede mogelijkheden. Bij wind uit noordelijke richting, in combinatie met de stroming, bestaat er een kans dat je iets afdrijft langs de kust.
Golfhoogte variërend van de weerselementen tot circa maximaal 4 meter. Golf opbouw, looptijd en afmeting zijn redelijk constant door de aanwezigheid van de pier.
Let op, er bevinden zich geregeld verraderlijke muistromen voor de kust. Blijf ook op een veilige afstand van de pier, ongemerkt kan je door de wind en of de stroming in de richting van de pier worden verplaatst! Er zijn geen golfbrekers in dit strandvak.
De watertemperatuur is ‘s-winters circa 5°C en zomers circa 18°C. Voor de actuele en de te verwachte omstandigheden van de zee kan je de benodigde informatie vinden op de meteo pagina op deze site.
Het is bij ons niet bekend of er achter de “eerste” branding zich ook een “tweede” branding bevind.
De kustlijn van het noordstrand, gelegen direct voor de boulevard, is verboden gebied voor brandingkanoërs en surfers. Voor een commerciëel verhuurbedrijf bij een van de strandtenten is echter een uitzondering gemaakt.Scheveningen is een echt “Haags” surfers oord, de golven zijn er mooi van opbouw en hebben een redelijke looptijd. De havenpier biedt bij een sterke noorder wind een goede beschutting, van afdrijven langs de kust is dan nauwelijks sprake. Daarin tegen moet je bij een sterke zuid-wester wind opletten dat je niet in aanraking komt met de havenpier. Indien het water en weer aangenaam is zijn er hier zéér veel plank- en windsurfers te vinden. Houdt dus goed rekening met het feit dat je te gast bent bij deze surfers en gedraag je dan ook (sociaal) sportief. Tenslotte nog een laatste tip, direct achter de duinen kan je de auto parkeren, laat geen waardevolle spullen achter in je auto!

Back to the index page

Surf locatie Scheveningen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.