Spots – Wijk aan zee

Het strandvak ligt ten noorden van het Noordzeekanaal, direct naast de zeepier.
Informeer omtrent de mogelijkheden bij ————–
Wind: liefst westen wind kracht 4 of meer, deze wind geeft golven die recht op de kust staan. Wind uit andere westelijke richtingen geeft ook goede mogelijkheden, maar in combinatie met de stroming bestaat er een kans dat je iets afdrijft langs de kust.
Golfhoogte variërend van de weerselementen tot circa maximaal 4 meter. Golf opbouw, looptijd en afmeting zijn redelijk constant door de aanwezigheid van de pier.
Er bevinden zich vaak twee playspots voor de kust, te weten de eerste branding en een stuk verder in zee de tweede branding.
Let op, er bevinden zich geregeld verraderlijke muistromen voor de kust. Blijf ook op een veilige afstand van de pier, ongemerkt kan je door de wind en of de stroming in de richting van de pier worden verplaatst! Er zijn geen golfbrekers in dit strandvak.
De watertemperatuur is ‘s-winters circa 5°C en zomers circa 18°C. Voor de actuele en de te verwachte omstandigheden van de zee kan je de benodigde informatie vinden op de meteo pagina op deze site.Wijk aan Zee is een echt surfers paradijs, de golven zijn er mooi van opbouw en hebben een redelijke looptijd. De zeepier biedt bij een sterke zuid-wester wind een goede beschutting, van afdrijven langs de kust is dan nauwelijks sprake. Indien het water en weer aangenaam is zijn er zéér veel plank- en windsurfers te vinden. Houdt dus goed rekening met het feit dat je te gast bent bij deze surfers en gedraag je dan ook (sociaal) sportief. Tenslotte nog een laatste tip, je auto parkeren op de zeepier is niet toegestaan, nabij het restaurantje is er voldoende parkeerplaats.

Back to the index page

Wijk aan Zee

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.